Deutschsprachige Seiten Deutschsprachige Seiten
Jelenlegi tanítási hét: „A”

? Kérdések...
A németen kívül lehet más nyelvet is tanulni?

Ötödik osztálytól kezdve lehetőségük van a tanulóinknak angolt tanulni szakkör formájában. tovább
A Német olvasótábor Váralján című projekt megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő NEMZ-TAB-15- 0216 azonosító számú pályázat keretében 500.000 Ft pénzösszeggel támogatta.

Osztálykirándulás

Osztálykirándulások

 

Május 25-én iskolánkban minden tanuló kirándulni ment. Már a reggeli készülődés is jókedvűen telt. Minden osztály saját maga által szervezett programon vett részt, volt aki egész napos és volt aki két napos kiruccanást tervezett.

1.b -1.c osztályok Egyházaskozárra barangolt és töltött el egy kellemes élményekben gazdag napot.

2.c -2.b osztályok Alsómocsoládon voltak. Az erdész bácsi nagyon sok érdekeset mesélt az erdőről, fákról, virágokról. Nagyon jót kirándultak és finom kemencés lángost is ettek. Mindenki nagyon jól érezte magát.

3.b -3.c osztályok egész napos kirándulást szerveztek Pécsre. Először a Planetáriumban tekintettek meg egy előadást az „ Űrhajónk a Föld” címmel, majd fagyiztak és rövid ismerkedő sétát követően a Dottó kisvasúttal nézték meg a város nevezetességeit.

A délutánt az állatkertben töltötték el. A gyerekek és a felnőttek is felejthetetlen napot töltöttek el, ami alatt az időjárás is kegyes volt hozzájuk és élményekben gazdagon tértek haza.

4.b -4.c -4.d osztályok erdei iskolában vettek részt

5.c osztály Szegeden jártak, volt hajózás, körbe mentek kisvasúttal a városban és a fürdőnél volt a leszállás ahol a nap további részét töltötték. Mindenki felejthetetlen élménnyel tért haza.

5.b -6.c osztályok Budapestre utaztak. Első állomásuk a Hősök tere volt, ahol egy felfedező kvízjáték segítségével számtalan információt gyűjthettek be az ott látható szobrokkal kapcsolatban. A városligetben soft csúzliztak és egy kellemes séta után megtekintették Vajdahunyad várát. A Marczibányi téri Sportcentrumban kipróbálhatták a buborékfocit is.

A nap zárásaként a Camponában fagyiztak és elfogyaszthatták kedvenc hamburgerüket.

Fáradtan de annál több élménnyel tértek haza.

6.b osztály Szeged, Ópusztaszer útvonalat választotta.

6.d osztály Veszprémben és Siófokon töltötte a napját nagy élményekkel.

7.c osztály Kiskunmajsára kirándult.

8.b osztály Orfűre utazott.

8.c osztály Kőszeg, Szombathely Sárvár útvonalat választotta.

Tagozat:

1-3. osztály Magyarhertelenden,

4-5-6. osztály Pécset,

6-8. osztály szintén Magyarhertelenden töltöttek el egy élményekben gazdag napot.

 

Minden helyszínen a gyermekek és a tanárok is egyaránt jól érezték magukat. Az időjárás egy kicsit szeles volt, de ez sem vette el a kedvét senkinek .Természetesen fotók is készültek, ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót.

 

A fényképek a Médiatárban tekinthetők meg!