Deutschsprachige Seiten Deutschsprachige Seiten
Jelenlegi tanítási hét: „B”

? Kérdések...
Azt szeretném kérdezni, hogy hátrány-e a kislányom számára, ha nem németes oviba járt? Szeretném, ha kéttannyelvűs osztályba járna.

Nem hátrány. A németes oviból érkező elsősök sok német dalt és mondókát ismernek, megértenek néhány utasítást, az ismereteik mégsem... tovább
A Német olvasótábor Váralján című projekt megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő NEMZ-TAB-15- 0216 azonosító számú pályázat keretében 500.000 Ft pénzösszeggel támogatta.

Ökoiskola címátadó

A 2015-ös tanévben az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Földművelési Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő intézet nyílt pályázatot hirdetett magyarországi székhelyű intézmények számára „Ökoiskola” és „Örökös Ökoiskola” cím elnyerésére. Olyan intézmények jelentkezését várták, amelyek rendszerszerűen és mindennapi gyakorlatként foglalkoznak a környezettudatossággal, a fenntarthatóságra neveléssel, a környezeti- és egészségneveléssel.
 
Iskolánkban 2005 óta működik Kovács Andrea szervezésével a Környezeti Nevelési Munkacsoport, mely tanulóink környezetvédő munkáját irányítja. Az elmúlt egy évtizedben törekedtünk arra, hogy a gyerekek ne csak az elméletben ismerkedjenek meg a fenntarthatóság kérdéseivel, hanem a gyakorlatban, az iskola mindennapi életében is legyen lehetőségük aktív, környezetvédő tevékenységek folytatására. Mára olyan sokrétűvé, szerteágazóvá vált környezetvédő programunk, hogy munkacsoportunk a tantestület, a diákönkormányzat és az SZMK támogatásával úgy döntött, pályázunk a minisztérium által meghirdetett „Ökoiskola” cím elnyerésére. Január elején örömmel értesültünk róla, hogy a sikeres pályázók között vagyunk. A cím elnyerése további feladatok vállalásával jár, melyeket 3 év alatt kell teljesítenünk. Újraélesztjük az erdei iskolai hagyományokat, elektronikus újságot szerkesztünk, és energia őrjáratot szervezünk a diákönkormányzat zöld tagozatának bevonásával.
 
Az ünnepélyes oklevélátadót 2016. január 30-án a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumban rendezte meg az OFI. Iskolánkat Bábelné Rein Mária igazgató asszony képviselte, aki Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkártól (EMMI) vette át a nívós elismerést.