Deutschsprachige Seiten Deutschsprachige Seiten
Jelenlegi tanítási hét: „B”

? Kérdések...
Nehéz lesz-e gyermekem számára az iskolatáska?

Igazából hétfő reggel és péntek délután viszi illetve hozza a kis elsős a táskáját a felszerelésével. Hétközben csak kistáskával mennek... tovább
A Német olvasótábor Váralján című projekt megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő NEMZ-TAB-15- 0216 azonosító számú pályázat keretében 500.000 Ft pénzösszeggel támogatta.

Gyakran ismételt kérdések

A szülők nyelvtudása

Ha a szülők nem tudnak németül, érdemes-e kéttannyelvű osztályt választani?

Természetesen. A szülők nyelvtudása nem alapfeltétel. Nagyon sok diákunk szerzett már nyolcadikos korában nyelvvizsga bizonyítványt úgy, hogy otthon nem beszélnek németül.

Azt javasolnánk, hogy első osztálytól kezdve kövessék nyomon a nyelvtanulás lépéseit. Együtt tanulva a gyermekkel egyrészt Önök is tanulnak németül, másrészt nagyban motiválják csemetéjüket.

Felső tagozaton a nyelvvizsgára készülőket délutáni, választható, plusz foglalkozások során készítjük fel a nyelvvizsgára, megadva nekik minden segítséget a sikerhez.

Hátrány-e a gyermekem számára, ha nem németes oviba járt?

Azt szeretném kérdezni, hogy hátrány-e a kislányom számára, ha nem németes oviba járt? Szeretném, ha kéttannyelvűs osztályba járna.

Nem hátrány. A németes oviból érkező elsősök sok német dalt és mondókát ismernek, megértenek néhány utasítást, az ismereteik mégsem egyszintűek. A játékos tanulás nálunk nem épít előzetesen megszerzett tudásra. Közösen halad majd az osztály a kezdetektől lépésről lépésre a nyelvtanulás során.

Iskolatáska nehézsége

Nehéz lesz-e gyermekem számára az iskolatáska?

Igazából hétfő reggel és péntek délután viszi illetve hozza a kis elsős a táskáját a felszerelésével. Hétközben csak kistáskával mennek haza. Ebben a kistáskában a tolltartót, a tájékoztatót és esetlegesen a tízóraiját hozza magával a kisdiák. A gerincet nem terheli meg a mindennapos cipekedés. Ez évek óta jól bevált az iskolaotthonos tanítási formával együtt.

Más idegennyelv tanulása

A németen kívül lehet más nyelvet is tanulni?

Ötödik osztálytól kezdve lehetőségük van a tanulóinknak angolt tanulni szakkör formájában.