Deutschsprachige Seiten Deutschsprachige Seiten
Jelenlegi tanítási hét: „B”

? Kérdések...
Azt szeretném kérdezni, hogy hátrány-e a kislányom számára, ha nem németes oviba járt? Szeretném, ha kéttannyelvűs osztályba járna.

Nem hátrány. A németes oviból érkező elsősök sok német dalt és mondókát ismernek, megértenek néhány utasítást, az ismereteik mégsem... tovább
A Német olvasótábor Váralján című projekt megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő NEMZ-TAB-15- 0216 azonosító számú pályázat keretében 500.000 Ft pénzösszeggel támogatta.

A szülők nyelvtudása

Ha a szülők nem tudnak németül, érdemes-e kéttannyelvű osztályt választani?

Természetesen. A szülők nyelvtudása nem alapfeltétel. Nagyon sok diákunk szerzett már nyolcadikos korában nyelvvizsga bizonyítványt úgy, hogy otthon nem beszélnek németül.

Azt javasolnánk, hogy első osztálytól kezdve kövessék nyomon a nyelvtanulás lépéseit. Együtt tanulva a gyermekkel egyrészt Önök is tanulnak németül, másrészt nagyban motiválják csemetéjüket.

Felső tagozaton a nyelvvizsgára készülőket délutáni, választható, plusz foglalkozások során készítjük fel a nyelvvizsgára, megadva nekik minden segítséget a sikerhez.