Deutschsprachige Seiten Deutschsprachige Seiten
Jelenlegi tanítási hét: „B”

? Kérdések...
Azt szeretném kérdezni, hogy hátrány-e a kislányom számára, ha nem németes oviba járt? Szeretném, ha kéttannyelvűs osztályba járna.

Nem hátrány. A németes oviból érkező elsősök sok német dalt és mondókát ismernek, megértenek néhány utasítást, az ismereteik mégsem... tovább
A Német olvasótábor Váralján című projekt megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő NEMZ-TAB-15- 0216 azonosító számú pályázat keretében 500.000 Ft pénzösszeggel támogatta.

DSD - Deuches Sprachdiplom

Iskolánk a 2008/2009-es tanévben nyújtott be pályázatot a Deutsches Sprachdiplom-iskola cím elnyerésére. A Kulturális Miniszterek Konferenciájának Német Nyelvdiplomáját a Külföldi Oktatásügyi Központ (Zentralstelle für Auslandsschulwesen) fejlesztette ki. Ennek köszönhetően intézményünk 2010 januárjától DSD-iskolaként működik. A 8. évfolyamos tanulóink a Közös Európai Referenciakeretnek megfelelő A2-B1 szinten tehetik le a Deutsches Sprachdiplomot.

A DSD-Stufe I. vizsga négy részterületből tevődik össze: írásbeli kommunikáció, olvasás utáni szövegértés, hallás utáni szövegértés és szóbeli kommunikáció. A nemzetközileg elismert nyelvvizsga, amelyet diákjaink térítési díj befizetése nélkül tehetnek le, bizonyítékát adja a diákok nyelvismeretének, és lehetővé teszi a továbbtanulást németországi középfokú iskolákba is.

A nyelvvizsgaközpont cím elnyerésének alapvető feltétele volt, hogy a pályázó intézményben német vendégtanár is oktasson. A nyelvvizsgára való felkészítés harmónikusan illeszkedik pedagógiai programunkhoz, valamint az intézményünkben két évtizedes hagyományra visszatekintő két tanítási nyelvű oktatáshoz.

Az iskolában oktató német ajkú pedagógus mellett tanáraink is nagy hangsúlyt fektetnek már 7. osztályban a felkészítésre. A 8. osztályosok pedig az utolsó iskolai tanévükben külön DSD mappából tanulhatnak, emellett az előző évek feladatsorain tesztelhetik tudásukat.

Az elmúlt évek eredményei kiválóan tükrözik eddigi erőfeszítéseinket.