Deutschsprachige Seiten Deutschsprachige Seiten
Jelenlegi tanítási hét: „A”

? Kérdések...
A németen kívül lehet más nyelvet is tanulni?

Ötödik osztálytól kezdve lehetőségük van a tanulóinknak angolt tanulni szakkör formájában. tovább
A Német olvasótábor Váralján című projekt megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő NEMZ-TAB-15- 0216 azonosító számú pályázat keretében 500.000 Ft pénzösszeggel támogatta.

Névadónk

Figyelemre méltó esemény volt az iskola történetében az intézmény névválasztása. Az államosítás után néhány évig még Állami Általános Iskolának hívták az intézményt. Az 1954/1955-ös tanévben, Regős Ádám igazgatói munkássága alatt egy nevelési értekezleten vetődött fel a névválasztás igénye. Palkó József tanár javasolta, hogy az iskola hagyományainak ápolása érdekében a Himnuszt és a Szózatot tanulják meg a gyerekek. Az iskolának nevet kerestek, és azt tartották helyesnek, ha Bonyhád legrégebbi oktatási intézményét a városban hosszú időt eltöltő Vörösmarty Mihályról neveznék el. Erős Józsefné szerint az őszi kirándulás alkalmával helyesebb lett volna halastó helyett a közelben lévő Vörösmarty-házat meglátogatni.

Palkó József felajánlotta, hogy megfesti a költő portréját, és azt javasolta, hogy azt az iskola legszebb termében helyezzék el. Ezt követően az igazgató 1955. március 12-én kérvényezte az Oktatási Minisztériumtól, hogy felvehesse Vörösmarty Mihály nevét. Az engedélyt 1955. április 14-én kapta meg az intézmény.

Elkezdődtek az előkészületek, csinosították az épületet, parkosították az udvart.

Május 28-án ünnepélyes körülmények között történt az iskola névfelvétele, leleplezték Vörösmarty Mihály arcképét, és a szekszárdi laktanya küldöttsége által adományozott nemzeti színű zászlóra szalagot kötöttek, amit szokásaink szerint a tanév végén a nyolcadikos diákok minden évben átadnak a hetedikes tanulóknak.

Vörösmarty Mihályra való emlékezés az évek során hagyománnyá vált. Később a költő születésnapja, december 1-je lett a Vörösmarty-nap, amelyen számos érdekes és színvonalas program várja a diákokat.