Deutschsprachige Seiten Deutschsprachige Seiten
Jelenlegi tanítási hét: „B”

? Kérdések...
A németen kívül lehet más nyelvet is tanulni?

Ötödik osztálytól kezdve lehetőségük van a tanulóinknak angolt tanulni szakkör formájában. tovább
A Német olvasótábor Váralján című projekt megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő NEMZ-TAB-15- 0216 azonosító számú pályázat keretében 500.000 Ft pénzösszeggel támogatta.

Ökoiskola lettünk

„Ökoiskola lettünk!”
 
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2015-ben pályázatot hirdetett a hazai nevelési-oktatási intézmények számára „Ökoiskola” cím elnyerésére. 
 
Iskolánkban 2005 óta működik a Környezeti Nevelési Munkacsoport, mely tanulóink környezetvédő munkáját irányítja, szervezi. Az elmúlt egy évtizedben törekedtünk arra, hogy a gyerekek ne csak az elméletben ismerkedjenek meg a fenntarthatóság kérdéseivel, hanem a gyakorlatban, az iskola mindennapi életében is legyen lehetőségük aktív, környezetvédő tevékenységek folytatására. Mára olyan sokrétűvé, szerteágazóvá vált környezetvédő programunk, hogy munkacsoportunk a tantestület, a diákönkormányzat és az SZMK támogatásával úgy döntött, pályázunk a minisztérium által meghirdetett „Ökoiskola” cím elnyerésére.
 
Az elmúlt napokban örömmel értesültünk arról, hogy 2016. január 1-től „Ökoiskola” lettünk. A cím elnyerése további feladatok vállalásával jár, melyeket 3 év alatt kell teljesítenünk. Az iskolai „Ökoújság” szerkesztéséhez már hozzá is láttunk, ez hamarosan megjelenik elektronikus formában az iskola honlapján.
 
Köszönjük tanulóink, kollégáink és az SZMK támogató segítségét. 
 
Kovács Andrea
Környezeti Nevelési Munkacsoport