Váltás magyar nyelvre Váltás magyar nyelvre
Aktuelle Lehr Woche „B”

? Fragen...
A Német olvasótábor Váralján című projekt megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő NEMZ-TAB-15- 0216 azonosító számú pályázat keretében 500.000 Ft pénzösszeggel támogatta.

Wilhelm Knabel Tagung

Szeretettel meghívjuk a „Szövegfeldolgozás és szabad írás a németoktatásban“ címmel megrendezésre kerülő harmadik Knábel Vilmos Konferenciára. A konferencia márciusban két egymást követő kedden kerül megrendezésre: a résztvevők 2012. március 6-án és 13-án a téma szakértői által vezetett műhelymunkák keretén belül pedig gyakorlati oldalról ismerkedhetnek meg a terület legújabb módszertani lehetőségeivel. A konferencia során lehetőség nyílik óralátogatásokra és szakmai megbeszélésekre is.

Rendezvényünk elsősorban a német nemzetiségi tanítónők és német szakos tanárok számára kínál ismeretszerzési és elmélyülési lehetőséget. Konferenciánkat a Magyarországi Német Pedagógiai Intézettel együttműködésben szervezzük, a résztvevők tanúsítványt kapnak, amely 10 órával beszámítható a továbbképzési pontok közé. A részvétel mindenki számára ingyenes, a jelentkezők iskoláit az első Knábel Vilmos Konferencia anyagát magában foglaló Erneuerung und Zukunft des ungarndeutschen Unterrichts című tanulmánykötettel ajándékozzuk meg.

A konferenciának a BONI Vörösmarty Mihály Általános Iskola ad helyszínt. Jelentkezési határidő: 2012. február 28. (kedd) Kérjük a jelentkezési lapokat intézményünkbe postai úton vagy faxon juttassák el! A rendezvényen tanítókat, általános iskolai és középiskolai tanárokat egyaránt szeretettel várunk!

Wilhelm_Knabel_Tagung-2012-Einladung
Einladung-3. Wilhelm Knabel Tagung-Programm